múlt évben szerkesztve admin által

Tisztelt Vezető!

Kérem olvassa figyelmesen az alábbiakat.

12/2020 (XI.10) EMMI határozat alapján a krónikus pedagógusok védelmében lehetőségük van digitális oktatás formájának választására.

Feleségem fél évvel nyugdíj előtt álló, egy évekkel korábban lezajlott súlyos, vírusos kétoldali tüdőgyulladás utóhatásaként krónikus tüdőbeteg. (J4490 ldült obstructiv tüdőbeteg)
Az EMMI rendelete szerint feleségem nem érintett a rendelet szerinti digitális oktatás kedvezményében ugyanis Ő nem kap adókedvezményt, így kiesik a „kedvezményezettek” köréből.

Felmerül a kérdés, akkor ki kaphat ilyen lehetőséget, kit véd ez a rendelet?
Milyen betegségek után jár adókedvezmény?

BNO-kód lista 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti listából szemezgetnék.
Mielőtt cinizmussal és a betegek iránti tiszteletlenséggel vádolnának, jelzem, hogy felsorolásom kifejezetten a rendelet és a tanári, pedagógusi relevancia viszonyában vizsgálja a személyes jelenlétű oktatás felmentésének lehetőségét.

H903Kétoldali idegi hallásvesztés,
H905Idegi hallásvesztés k.m.n.
F730 Igen súlyos mentális retardáció enyhe viselkedésromlással
F731 Igen súlyos mentális retardáció markáns viselkedésromlással
F738 Igen súlyos mentális retardáció egyéb viselkedésromlással
F739 Igen súlyos mentális retardáció viselkedésromlás nélkül
G80 Csecsemőkori agyi bénulás
G800 Spasticus agyi bénulás
G801 Spasticus kétoldali bénulás
G802 Csecsemőkori féloldali bénulás
G803 Dyskineticus agyi bénulás

…nem szándékosan emeltem ki a covid járvány szempontjából nem releváns a tanítás szempontjából kizáró okokat, mivel jogosultsági felsorolás 99%-a ilyen, hasonló.

A felsorolás egyetlen, a 15. pontban emlékezik meg „Krónikus légzési elégtelenségben szenvedő betegekről J961 Idült légzési elégtelenség” …a tüdő betegsége nem fontos!

Ha létezik olyan pedagógus, aki megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor még ott van a tárgyi feltételrendszer, ami nélkül nem oldható meg a feladat, de ez már az intézmény vezető felelőssége alá rendeltetett.

A kormány megtette kötelességét… összehozott egy realitást
nélkülöző, senkire nem vonatkozó rendeletet, aminek tartalmát senki nem vizsgálta, de az intézményvezetők felelőssége alá rendelte az infrastruktúrális és emberi erőforrás hiányok okozta gátat is.
Ezen felül mellékesen olyan akadályok is felmerülnek, hogy a gyerekek mozgatása nélkül történjen mindez.
A tanár infrastruktúrájának előírása rendelet szerint megtörténik támogatásáról nem rendelkezik… de ez a többihez képest már semmi.

Eközben szinte az összes elhunyt vélt vagy valós krónikus beteg volt… még a prosztata nagyobbodásban „szenvedő” női beteg is.

Ezzel szemben az operatív törzsnek nevezett szerencsétlenek az iskolákban nem tartották fontosnak a maszk használatát, miközben az ……….. Tankerületi Központ dolgozói zömükben otthonról dolgoznak és sértésnek veszik egy tagiskola (fertő) képviselőjének bármiféle látogatását.
Üdvözlettel,
..........név
(Egy tanár aggódó férje)

Válasz, Miniszteri Határozat: https://pedagogusok.hu/userfiles/szoveg/fajlok/12_2020_EMMI_hatarozat_kronikus_beteg_pedagogusok_vedelmerol.pdf