Kolléga1:
27 megtartott+3 órakedvezmény=30. Így minden héten 4 óra lett túlóraként elszámolva. Az online időszakra már nem kaptam túlórát.

Kolléga2:
Nekem március 13-án volt a 25. túlóra alkalmam (ugye 1 alkalom lehetett két óra is). Heti 1 online helyettesítő órám volt a 4.b-nél, ez ugye minimum 12 órának számít helyettesítésben. (25+12?)
Február óta heti 2 órában helyettesítettem E-t, aki várandós lett, és nem dolgozott. Amikor elértem a 30 órát, szóltam a vezetőségnek. Azt mondták, hogy szólt az érdekünkben a tankernél, de nemleges választ kapott. Meg tudom keresni a levelét, ha érdekel.

Kolléga3:
Én helyettesítettem úgy, hogy a tagintézményvezető előre szólt, (többünknek alsóban) h a tanker nem fogja fizetni, persze a gyerekért megcsináltuk (karantén idejére esett). Egyébként febr.közepéig lett meg a 30 alkalmam, kb.62 órával. Ekkor a tagintézményvezető kitöltötte velem a "fizetjük a túlórát" papírt, de közben kitört a karantén. Így kb 75 kifizetetlen órám volt ebben az évben. De hát erről nem a tagintézményvezető tehetett. Végül is senki nem kényszerített, a gyerekekért úgy is megcsináltam volna.(Mint ahogy sokan mások is!) Február óta 4 alsós helyettesítettünk a 4.b-ben heti 1 vagy több órát. Eseti és szakszerű helyettesítéssel (hetente írták ki a Krétában).
Karantén kezdetekor a tagintézményvezető korrekt volt, mert írt a tankerületvezetőnek, hogy mi a helyzet, kérte, hogy fizessék ki, de visszakaptuk a nemleges választ. Akkor a tagintézményvezető megkeresett minket, ezt őszintén elmondta, s megkérdezte, vállaljuk-e így is, persze mind a négyen csináltuk tovább.

Kolléga4:
Nekem volt, mert a kötelező 18 órám helyett 21 és fél órám volt hetente. A fél óra az a heti korrepetálás volt.

Nem szakszervezetes kolléga :
18 kötelező órával 27 órája volt, nem fizették ki a túlórát, felszólították, hogy heti 27 darab, 45 perces felvétellel igazolja a karantén idején végzett munkáját.

Válasz
Véleményem szerint teljesen egyértelmű, hogy ezek a munkavégzések, ugyanolyan többlet-munkák ("túlórák") voltak a digitális munkavégzés során is, mint előtte. Szabó Zsuzsa Elnök Asszony csak akkor tudja igénybe venni a monitoring keretében Hajnal Gabriella KK.Elnök segítségét, ha a vitát helyben nem tudják megoldani. Erre figyelemmel javasolom,hogy a Tankerület Igazgatójától, a PSZ Megyei Elnöke írásban kérjen tájékoztatást. Írásban kérje a választ is.