Kormányrendelet szociális szféra

 1. múlt évben

  Megjelent a A Kormány 88/2020. (IV. 5.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről.
  A lényeg:
  - Mindenféle felülvizsgálat leállítva, az ellátások akkor is járnak, ha enélkül már nem járnának; az iskoláztatási támogatás is jár a veszélyhelyzet lejártáig, akkor is, ha vége a tanévnek

  - A gyermekek napközbeni ellátását nyújtó szolgáltatók, intézmények fenntartói, a közgyűjtemények fenntartói, a közművelődési intézmények fenntartói, valamint a helyi önkormányzatok 60 év alatti, nem krónikus beteg alkalmazottai átirányíthatók máshova szociális munkára.

  - A veszélyhelyzet alatt a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben élők folyamatos ellátásának biztosítása érdekében szükséges intézkedésekről hozott döntések.

  Ezen jogszabályok nem vonatkoznak az óvodákra, általános iskolákra és középiskolákra, csak a bölcsődékre, gyermekvédelemre, szociális ágazatban dolgozókra.

  A kormányrendeletet itt tekintheti meg!

 

vagy Regisztráció ha válaszolni akarsz!